loading...

Κυριακή 16 Ιουνίου 2019

Πασχαλινά κουλουράκια



ΥΛΙΚΑ
500γρ. βούτυρο γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου
500γρ. ζάχαρη
4 αυγά
1/2 ποτήρι του νερού χυμό από φρέσκο πορτοκάλι
ξύσμα απο 3 πορτοκάλια
1/2 φακελάκι baking powder
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό σόδα μαγειρική
2 βανίλιες
1 πρέζα αλάτι
1.350γρ. αλεύρι μαλακό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο,τη ζάχαρη,το αλάτι,το ξύσμα και τη βανίλια για 6-7 λεπτά μέχρι να αφρατέψει καλά το μείγμα.Σε μπολ χτυπάμε με σύρμα τα αυγά και τα προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ.Προσθέτουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και αφού ανακατέψουμε καλά,ρίχνουμε και αυτό το μείγμα στον κάδο για να ενσωματωθεί.Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι με το baking.Πρέπει να έχουμε ως αποτέλεσμα μία αφράτη εύπλαστη ζύμη.Τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε το λιγότερο για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.Πλάθουμε τα κουλουράκια σε ό,τι σχήμα θέλουμε και τα αραδιάζουμε σε ταψιά.Τα αλείφουμε με διάλυμα αυγού(δηλαδή κρόκο με λίγη ζάχαρη και νερό)με πινελάκι.Ψήνουμε τα κουλουράκια για 20-25 λεπτά,ωσότου ροδίσουν.Τα αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν καλά και τα φυλάμε σε αεροστεγές δοχείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου