loading...

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019

Κέικ σοκολάτας με μαγιονέζα



ΥΛΙΚΑ:
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι μαγιονέζα 
1 γιαούρτι στραγγιστό
150γρ. κομματάκια σοκολάτας
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
1 κουταλιά λικέρ με άρωμα καφέ(προαιρετικά)
4 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ 
2 βανίλιες
Βιτάμ
Αλεύρι για τη φόρμα

Για το γλάσο:
2 φλιτζάνια ζάχαρη
6 κουταλιές κακάο 
2/3 φλιτζανιού γάλα 
1/2 φλιτζάνι βιτάμ 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοσκινίζετε σε μπολ το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.Προσθέτετε τη ζάχαρη,το γιαούρτι,το λικέρ,τη μαγιονέζα,τις βανίλιες,τα κομμάτια σοκολάτας,το ξύσμα πορτοκαλιού και χτυπάτε το μείγμα στο μίξερ για να γίνει ομοιόμορφο.Αλείφετε με βιτάμ και αλευρώνετε μία μέτρια φόρμα για κέικ.Ρίχνετε μέσα το μείγμα και το ψήνετε σε φούρνο προθερμασμένο στους 190° για 40-50 λεπτά,ή ώσπου η μύτη ενός μαχαιριού που βυθίζετε στο κέντρο του κέικ να βγει καθαρή.
Αφήνετε το κέικ να κρυώσει λίγο στη φόρμα και το βάζετε σε σχάρα.

Γλάσο σοκολάτας
Βάζετε τα υλικά σε κατσαρόλα και ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά,αφήνοντας το μείγμα να βράσει για 3 λεπτά χωρίς να ανακατεύετε.Το αφήνετε λίγο να κρυώσει και το χτυπάτε με μιξεράκι χειρός να πήξει για να μπορέσετε να το αλείψετε χωρίς να κυλάει στις πλευρές του κέικ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου