loading...

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019

Κοτόπουλο στη σχάρα


Υλικα

 1 κοτόπουλο μεγάλο

Μαρινάδα

1 φλ. χυμό λεμονιού

Ξύσμα από 2  λεμόνια
2 κ.σ. θυμάρι
2 κ.σ. ρίγανη
1/2 φλ. ξύδι βαλσαμικό
1/2 φλ. ελαιόλαδο
2 κ.γ αλάτι
2 κ.γ. πιπέρι

                                              Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της μαρινάδα και ρίχνουμε το κοτόπουλο κομμένο
 στα 2 η στα 4 και ανακατεύουμε καλά να πάρει όλο από την μαρινάδα.
Τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε για 20 λεπτά με μισή ώρα να μαριναριστούν.
Ανάβουμε την ψησταριά και καθαρίζουμε καλά την σχάρα μας με ένα δύο λεμόνια.
Μόλις η σχάρα μας κάψει καλά βάζουμε επάνω το κοτόπουλο και αφήνουμε για 10 λεπτά να ψηθεί από την μία μεριά.
Αλείφουμε με την μαρινάδα μας και γυρίζουμε με μία τσιμπίδα να ψηθούν και από την άλλη μεριά.
Αλείφουμε σταδιακά τα κοτόπουλα με την μαρινάδα γυρίζοντας τώρα πιο συχνά μέχρι να ψηθούν καλά τα κοτόπουλα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου